Acupunctuur Afvallen
In Nederland neemt het aantal mensen met overgewicht nog ieder jaar toe. Ruim dertig procent van alle Nederlanders is inmiddels te zwaar.

Acupunctuur afvallen

Het is moeilijk om precies aan te geven wanneer er sprake is van overgewicht. Als je wil weten of je overgewicht heeft, kan je contact opnemen met je huisarts of je kan vrijblijvend bij mij langskomen om te bespreken of het in jouw geval verstandig is gewicht te verliezen, al dan niet met behulp van acupunctuur. Feit is dat overgewicht een risico is voor de gezondheid. Bekende klachten bij overgewicht zijn hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsklachten, kortademigheid en verminderd uithoudingsvermogen.

Acupunctuur en afvallen

Overgewicht kan op diverse manieren zijn ontstaan, maar betekent in de acupunctuur altijd een verstoring van de balans in je lichaam. Deze verstoring kan op verschillende plaatsen in het lichaam tot uiting komen. Om er achter te komen waar in jouw geval het probleem door veroorzaakt wordt, kan je vragen verwachten over je eetlust, eetpatroon, ontlasting, eerdere afslankpogingen, weerstand, beweegpatroon en je algemene welzijn.

Een probleem bij het afvallen is vaak een sterk wisselende bloedsuikerspiegel. Als je bloedsuiker daalt, gaat je lichaam schreeuwen om voedsel en met name om zoet voedsel. Dan stijgt de bloedsuikerspiegel weer snel en voel je je weer goed. Maar even daarna voel je je weer slap, trillerig en geïrriteerd en moet je weer iets eten. Door het toepassen van acupunctuur kan de bloedspiegel stabieler blijven waardoor je minder behoefte aan eten krijgt. Ook zal je merken dat je meer energie krijgt.

Een wisselende bloedsuiker wordt meestal toegeschreven aan een zwak werkende milt. Deze moet zorgen voor de spijsvertering en het verwerken van voeding tot energie. De milt werkt nauw samen met de maag die vaak gaat overwerken als de miltwerking zwak is. Een te sterk werkende maag kan echter weer grote honger veroorzaken en zie daar, de vicieuze cirkel is ontstaan.

Degene die al heel weinig eten en toch niet afvallen, hebben naast een zwakke miltfunctie ook een zwakke nierenergie. Als de nierenergie zwak is, wordt er te weinig energie verbrand waardoor iemand een te lage stofwisseling heeft en te weinig vet verbrandt.

De behandeling verschilt per individu. Om te beginnen kom je 1 x per week voor een behandeling.
Na enkele weken kunnen we beoordelen hoe de behandelingen aanslaan en neemt de frequentie over het algemeen sterk af. Naast de acupunctuurbehandeling kan je ook enkele adviezen betreffende je levensstijl en/of voedingspatroon verwachten.

Uiteraard is acupunctuur geen wondermiddel om af te vallen en moet je het uiteindelijk zelf doen. Acupunctuur bied je hierbij ondersteuning door het hongergevoel te verminderen en je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren. je valt hierdoor niet extreem snel, maar wel gestaag af met een grote kans op een blijvend resultaat.

Mijn ervaring is dat de duur van de totale behandeling sterk afhankelijk is van het aantal kilo’s dat je kwijt wilt. Als je je doel hebt bereikt, wordt er in overleg besloten of we de behandelingen staken of continueren om de spijsvertering te blijven reguleren.

Acupunctuur afvallen ?.Bel dan voor een afspraak met Acupunctuur Rijnmond,
Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.