Acupunctuur Kinderwens - IVF, IUI en ICSI
Voor veel mensen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend.

Acupunctuur Kinderwens- IVF,IUI en ICSIĀ 

Soms is er een duidelijke medische oorzaak gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap. Zoals bijvoorbeeld endometriose, PCOS, uitblijven van de eisprong, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde mikramen of een verminderde zaadkwaliteit en kwantiteit.

Vaak is er echter westers geen duidelijke onderliggende oorzaak te vinden voor het uitblijven van een zwangerschap. Dit wordt dan onbegrepen onvruchtbaarheid genoemd.

Dagelijks behandel ik zowel vrouwen als mannen met bovenstaande problematiek.

Vanuit de Chinese filosofie ligt de grondslag van het uitblijven van een zwangerschap in een verstoring van gynaecologische orgaansystemen en een verminderde doorstroming van energie of bloed.

Door het zetten van naaldjes op specifieke acupunctuurpunten die de vruchtbaarheid bevorderen kunnen we dit herstellen en de vrije circulatie van energie en bloed indien nodig op gang brengen.

Tevens verminderd acupunctuur stress en spanning wat ook een positief effect zal hebben op het zwanger raken.

Voedingsadviezen en voedingssupplementen kunnen eveneens een onderdeel zijn van het behandeltraject.

Tijdens het eerste consult zal ik middels een anamnesegesprek en beoordeling van pols en tong vaststellen wat bij u mogelijk de oorzaak is van het uitblijven van een zwangerschap en hier een behandelplan voor opstellen.

De frequentie van de behandelingen hangt af van de onderliggende oorzaak. Meestal zal dit 1x per twee weken zijn.

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.